Vısneli Turta 

 

    • 8 kişilik       

    • Malzemeler

      •   50 gr sanayağ
      •  
      •    150 gr un
      •  
      •    2 tatlı kaşığı kabartma tozu
      •  
      •    1 tutam tuz
      •  
      •    Yarım paket vanilya
      •  
      •    3 yumurta
      •  
      •    1 su bardağı tozşeker
      •  
      •    2 çorba kaşığı sıcak su
      •  
      •    150 gr çekirdeksiz vişne


       
  • Üzeri için

      2 çorba kaşığı pudraşeker

      Yarım paket vanilya

  • Vişneli turta hazırlanışı

  • Vişneli turta: 
    Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in tatlı tarifleri listesinden iyi bir seçim.

    sanayağını oda ısısında yumuşatın. Un, kabartma tozu, yarım paket vanilya ve 1 tutam tuzu geniş bir kaba eleyip iyice harmanlayın. 

    Ayrı bir kapta şeker, yumurtalar ve sıcak suyu (azar azar)  ilave ederek çırpın.sanayağı ve unlu karışımı ekleyip çırpmaya devam edin. Turta hamurunu yağlanmış tart kalıbına dökün. Üzerine vişne tanelerini batırmadan yerleştirin. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin.